Newsletter

Dynaphar

De nieuwsbrief van uw apotheker informeert u over nieuws op de stie, gezondheidsnieuws, ...

Schrijf hier in

Gezondheidsmagazine


Pollen-Info app: Integratie van 3 nieuwe functionaliteiten

De Pollen-Info app van MSD Belgium voorspelt de pollenconcentratie in de lucht en dat tot zeven dagen ver. De Pollen-Info app bewijst duidelijk haar meerwaarde: ze werd ondertussen al 30.000 keer gedownload. Een jaar na de lancering van deze populaire tool maakte MSD Belgium de balans op met bijzondere aandacht voor de feedback van de gebruikers. Op basis daarvan werden 3 handige nieuwigheden opgenomen.

Ten eerste beschikt de uitgebreide app voortaan over een localisator waarmee de gebruiker makkelijk en snel de dichtstbijzijnde apotheker kan vinden. Vervolgens werd er een herinneringstool toegevoegd waardoor een ‘pillenalarm' de allergische gebruiker tijdig laat weten wanneer hij zijn medicatie moet nemen. Tot slot werden ook 4 nieuwe pollen toegevoegd aan de reeds bestaande 7 pollen. Het gaat meer bepaald om hazelaar, weegbree, bijvoet en zuring, die zich dus in het rijtje scharen van berk, brandnetel, cipres, eik, els, es en grassen.

De Pollen-Info app is verkrijgbaar voor iPhone en voor Android. Patiënten zonder smartphone kunnen alle informatie raadplegen op de nieuwe website.. Daar kan de app ook gratis gedownload worden ofwel via de QR-codes.

Op YouTube is eveneens een didactisch filmpje beschikbaar.

Deze app werd tevens goedgekeurd en ondersteund door de patiëntenorganisaties "Prévention des allergies" (www.oasis-allergies.org) en de "Astma- en Allergiekoepel" (www.astma-en-allergiekoepel.be)

Auteur: MM Bron: Persbericht MSD .
Site gecreŽerd door Easy-ConceptSite gecreŽerd door Easy-Concept login